strand mexico

5 byer i Mexico der er et besøg værd

Mexico er en mellemamerikansk perle, som har ufattelig meget at byde på. Den tidligere spanske koloni er i konstant bevægelse og udvikling og gemmer på masser af overraskelser og hemmeligheder. Turistbranchen i landet boomer, og potentialet i Mexico er enormt. Mexico indrammes fint af Stillehavet, den Mexicanske Golf og det Caribiske Hav, mens også ørken, steppe, tropisk regnskov, vulkaner og bjerge er naturvidundere værd at beskue. Mexico er desuden det land i verden med flest steder, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Landets historie, kultur, sprog, natur og mennesker venter bare på at blive udforsket af dig og dine rejsefæller. Her får du din guide til 5 byer i Mexico, som er et besøg værd på din rejse til Mexico.

En rig kulturhistorie

Interesserer du dig for Mexicos fortid med indianske civilisationer, kan det klart anbefales, at du besøger mayaernes og aztekernes monumenter, som kan findes i forskellige byer rundt omkring i landet.  Mayaerne holdt til i det sydlige Mexico, og byerne Palenque, Copán, Kalakmul, Tikal og Dos Pilas er blot nogle af de kendteste maya-byer. Både mayaernes og aztekernes oprindelige sprog tales stadigvæk af enkelte folkegrupper, og historierne, legenderne og arkitekturen bag disse grupper er stadigvæk enormt vigtig at lære for at kunne forstå Mexicos kultur-, og kolonihistorie. Aztekernes hovedstad hed Tenochtitlan, og er i dag kendt som Mexico City, der er landets hovedstad. Mexico City er en helt enorm by, som på den måde også har en masse forskelligt at byde på. Du kan blandt andet besøge Frida Kahlo’s hus, det antropologiske museum og de flydende haver Xochimilco. Hvis du kører lidt uden for Mexico City, kan du desuden besøge Teotihuacán, som er et helt fantastisk syn af pyramider fra den præ-columbianske storhedstid. I dag kan man se overvældende pyramider og få et indblik i en anden tid. En anden mexicansk by med et rigt kulturhistorisk liv er Oaxaca i den sydlige del af landet. Her kan man opleve musik, dans og adskillige kunstmarkeder, gadesælgere og festivaler. Man er omgivet af fantastiske farver, barok kunst, lækker mad og den flotte klosterkirke Templo de Santo Domingo de Guzmán.

Fantastisk natur

Foretrækker du vidunderlige naturoplevelser frem for kultur, er Yucatán-halvøen bestemt et besøg værd. Yucatán er et paradis af koralrev, azurblåt vand og smukke klippeformationer. Her kan den fredelige by Tulum og den kendte strand Playa del Carmen helt klart anbefales, idet de er nogle af Caribiens bedste sandstrande. Måske du endda er heldig at se en havskildpadde eller en underjordisk flod? Tulum og Playa del Carmen byder på både strand og by til dig, som både elsker afslapning og byliv. Den femte by ud af en masse fantastiske byer, vi vil anbefale, er Cancún, som ligger på spidsen af Yucatán-halvøen, hvor færgen til Cuba går fra. Byen er kendt for sit rige festliv, men byder også på fine strande og kultur. Mange unge mennesker holder ferie i Cancún, og der er på den måde gode muligheder for at lære andre unge at kende her. På trods af disse specifikke fem by-anbefalinger er sandheden dog, at der findes adskillige fantastiske rejsemål i Mexico, og det er svært at skulle begrænse sig til blot fem byer. Rejs til Mexico og oplev landet med dine egne øjne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *