mexicansk mad

5 slags mexicansk mad du bliver nødt til at prøve

Der er mange, der er bange for at rejse til Mexico. Og det kan der være mange forskellige grunde til alt, efter hvad det er, vi vælger at fokusere på. Dog er det ikke nogen hemmelighed, at det især er det mexicanske køkken, der skræmmer mange. Her er der nemlig i mange tilfælde tale om lidt stærkere og meget mere krydret mad end det, vi er vant til herhjemme, og vi er således bange for, hvordan vores maver vil reagere på det. Og der vil jo hellere ikke være noget, der er værre end at blive syg på en rejse, netop fordi man har indtaget noget mad, som man ikke lige kunne håndtere. Der findes dog masser af god mad, som vi også kender herhjemme fra. Og derfor er der intet at frygte.

Chili con carne

Man kan ikke tale om det mexicanske køkken uden at nævne chili con carne. Dette er nemlig en af de mest populære retter, som der her indenfor er at finde. Denne klassiker består særligt af kanel, chili, paprika og spidskommen samt en lang række andre krydderier, der blandes samme til en helt perfekt ret. Retten består også af mange bønner, hvilket gør sig gældende ved mange mexicanske retter.

Tortilla og nachos

Tortilla eller nachos er også noget, som vi kender herhjemme fra, og det er også en spise, som der er mange, der ynder blandt andet som en snack eller som en god forret. Dette er en crispy skal, der hældes over med for eksempel ost, og så er der forskellige former for dyppelse, som der servres til.

Quesadillas

Quesadillas er også noget, som ikke ligger særlig langt fra den mad, som vi kender herhjemme fra. Tættest på kommer nok en regulær panini. En Quedadillas serveres typisk med for eksempel avocado og en lækker bønnesalat. Quesadillas består egentlig af to tortillaer, som steges sammen. I midten er der ost, der smelter under stegningen.

Madpandekager

Madpandekager kender vi også i alle mulige afskygninger herhjemme fra. Dem ynder vi at lave, idet de kan laves i forskellige udgaver, hvorfor det er muligt at få dem til at stemme overens med ens smagsløg, uanset hvor kræsen man er. I Mexico serveres de ofte med bønner og avocado samt noget krydret kød.

Tacos

Og så må vi ikke glemme tacos. Dem kender vi alle også i forvejen, og de fleste af os elsker dem. Her er der taler om nogle skaller, der fyldes med noget lækkert fyldt. Ofte er der tale om både kød og grønt, og sammen skabes der er en eksotisk form for pita med lækre smagsvarianter alt efter, hvilke krydderier som der bruges.

Du kan derfor trygt rejse til Mexico og spise maden her. I mange tilfælde har du nemlig allerede smagt den, og vi er sikre på, at der også er mange dele af den, som du aboslut elsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *