mexico city

Begynderguide Til Mexico City – Det Skal Du Se

Mexico er en perle, som de færreste turister opdager. Mange er faktisk ligefrem bange for, at det ikke er sikkert at tage til Mexico. Det er dog langt fra tilfældet. Det mellemamerikanske land er godt nok mere præget af kriminalitet end et land som Danmark, men så længe man har hjernen med sig og holder sig i de større byer, er der absolut intet at være bange for. I det henseende er Mexico mindst lige så sikkert et land som så mange andre feriedestinationer.

Selv bare hovedstaden, Mexico City, er en oplevelse i sig selv, som man ikke bør være foruden, hvis man tager til landet. Der kan man faktisk sagtens bruge en hel uges ferie, hvis det var det, man skule har lyst til. Præcis ligesom i så mange andre store byer, der er bare en smule præger at turister, er der selvfølgelig mulighed for at få en guidet tur rundt i byen. Mange steder bliver disse endda udført helt gratis af turistforeningen i byen. Sådan en kan være en rigtig god oplevelse, der kan give historisk indsigt, men samtidig også giver et rigtig godt overbliv over byen i dag, og hvad I eventuelt burde vende tilbage til. Det kan især være en gavnlig oplevelse i et land, hvor man ikke rigtig er bekendt med modersmålet.

Ny og gammel kunst

Et andet absolut must, hvis man tager til den mexicanske hovedstad, er de smukke og enormt gamle pyramider og templer, der ligger kun en ganske kort tur udenfor storbyen. Det er nemlig ikke kun i Egyptens ørkener, at der findes pyramider. Der gør der også i Mexico, og de er mindst lige så gamle, store og imponerende. Også her findes der guidede ture, der kan give en god indsigt og en ekstra oplevelse, man kan for eksempel få lov til at komme til tops i et af de gamle templer.

Hvis man er kunstnerisk interesseret, findes der faktisk også noget i den dur i Mexico City, hvilket nok overrasker de fleste. Det kunstneriske islæt i storbyen er da heller ikke slående, men er der ikke desto mindre. Meget af det kredser om kunstneren Frida Kahlo, der netop kom fra Mexico og som malede i en meget karakteristisk stil.

Lækker mad

Mexico, og i særdeleshed Mexico City, er også berømt for sin mad. Ofte er det selvfølgelig stærk mad med masser af chili, men til forskel fra stærk mad i Danmark eller andre vestlige lande, er smagene her meget mere raffinerede. Desuden gør de rigtig meget i mad, man kan spise på gaden med hænderne såsom tacos og burritos. Du kan altså sagtens bestille mad fra en bod på gaden og blive enormt positivt overrasket. Hvis du tror du har smagt en rigtig taco, så vil du stensikkert ændre mening, når du smager en rigtig mexicansk taco. Når man først har oplevet den magiske Mexico City, så er det ikke den samme person, der vender tilbage igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *