Er det sikkert at rejse til Mexico? 

Overvejer du en rejse til Mexico men er du ikke sikker på, om det rent sikkerhedsmæssigt er en god idé? Så læs med her, hvor vi ser på netop denne sag. Vi kigger også på, hvor du eventuelt kan rejse hen i stedet for, hvis du ikke føler dig tryg ved Mexico. 

Sikkerhedsmæssigt burde der dog ikke være noget problem ved at bestille en charterferie på et feriested i Mexico, men hvis du tænker på at rejse rundt med rygsæk eller i en lejet bil, kan det være værd at undersøge de sikkerhedsmæssige forhold først. 

Tag til USA i stedet for 

I stedet for Mexico kan du overveje USA. Også her kan det være farligt at opholde sig, men i Mexico er der store problemer med narkokarteller og bander, og mange mennesker bliver hvert år dræbt i Mexico på grund af bandeopgør. Hvis du vælger USA i stedet for, skal du sørge for i god tid at indhente indrejsetilladelse, da du ellers vil blive afvist, når du prøver at rejse ind i landet. Du kan søge hjemme fra din egen computer via ESTA, gå til ansøgningsformular og udfyld på nettet. Du får svar i din indbakke på e-mailen. 

Tjek udenrigsministeriets hjemmeside 

Vælger du alligevel at tage til Mexico, så kan du med fordel tage et kig på udenrigsministeriets hjemmeside og se, om der er særlige forholdsregler for rejser til Mexico. Her vil det fremgå, hvis ministeriet fraråder rejser hertil, og muligvis kan du også finde informationer om, hvorvidt man skal være vaccineret mod Coronavirus for at kunne rejse ind i landet. 

Husk de gode råd 

Uanset hvor man rejser hen, men særligt til lande, hvor kriminalitet fylder meget i statistikkerne, er det værd at tænke over, hvad man selv kan gøre for at øge sin sikkerhed. Her kan du blandt andet være opmærksom på ikke at gå alene på øde eller skumle steder, især om aftenen. Lad dine dyre smykker blive hjemme og hav dine penge i et pengebælte under tøjet og blot lidt småpenge i lommen eller tasken, så du kan købe en is uden at skulle finde penge frem fra gemmerne. Hvis hotellet har en sikkerhedsboks, kan du benytte den til dit pas og værdigenstande, så er du mere sikker. 

Der er altså flere ting, man kan overveje, når man spekulerer på, om det er fornuftigt at rejse til Mexico eller turen hellere skal gå et andet sted hen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *