mexico

På drengetur til Mexico – her skal du tage hen

Der findes ikke nok tillægsord til at beskrive, hvor smukt og rigt et land som Mexico. Her findes der alt fra dyb jungle i Yucatan, de smukkeste hvide strande ud mod den caribiske kyst og ikke mindst metropolen Mexico City, hvor man kan spise sig halvt fordærvet i lækre tacos og opdage byens historie og kultur på egen hånd.

Der er i sandhed noget for enhver smag i det meget alsidige og unikke Mexico, hvad enten I er til eventyr og action eller historie og kultur! Her kommer en kort liste over, hvor du kan tage hen med drengene:

Bevæg jer rundt i junglen

Mexico byder ikke kun på byliv og strand, nej, der findes skam et hav af forskellige økosystemer og geografiske områder. I kan for eksempel tage til Yucatan-halvøen for at gå på opdagelse i junglen, hvor både luftfugtigheden og niveauet af sjov er højt. Halvøen er fyldt med såkaldte cenotes, altså ekstremt dybe jordfaldshuller, oftest forbundet til ældgamle underjordiske hulesystemer. Disse jordfaldshuller er ekstremt smukke og man kan også bade eller sejle rundt her.

Eller hvis man har mod på det, kan man også hoppe ned i dem højt oppe fra. På denne halvø kan man også se et af verdens syv vidundere, Chichen Itzá. Dette arkæologiske seværdighed er en fuldstændig bygning fra Maya-tiden. Find flere tips til ferien med drengene her.

Slap af på kridhvide strande

Mexico er kendt for sine lange, hvide og ikke mindst afsindigt smukke strande. Hvis I som gruppe har i sinde at surfe, er strandene langs den caribiske kyst lige noget for jer! Her er bølgerne høje og temperaturen dejlig varm.

Efter en lang dag fyldt med surfing, er der masser af tid til at ligge og slappe af på stranden med en strøm af cocktails for solen står højt på himlen hele aftenen lang. Øerne Las Islas Marietas er også et hit, hvis man ønsker at se en ægte trope ø omringet af smukke strande, hvor vilde dyr og planter har sit hjemsted. Disse steder er begge meget velbesøgte af turister, så det kan måske være det værd at undersøge hvilke steder, der endnu ikke har fået samme opmærksomhed. På denne måde vil I få mere tid til at udforske stedet selv uden at skulle stresse igennem det, fordi mange andre også gerne vil se alting.

Gå på opdagelse i storbyen

Man kan ikke tage til Mexico uden at besøge hovedstaden, Mexico City. Mexico City er spækket med seværdigheder og oplevelser, hvor man kan mærke historiens vingesus og opleve landets lange historie og rige kultur og ikke mindst befolkningen bag, der får det hele til at køre rundt. Glem ikke at besøge Catedral Metropolitana på byens hovedplads, som er en af landets allerældste bygninger.

Det er selvfølgelig fedt at se alle hovedseværdighederne, men nogle gange er det bestemt også værd at komme lidt på afveje helt bevidst så at sige. Et anbefalelsesværdigt nabolag, Coyoacan, hvor man kan se det ægte Mexico med de ikoniske gule huse og runde dørkarme. Klik her for at læse mere det at være på ferie med gutterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *